søndag den 1. september 2013

Med eksprestog til Kina

Hundredevis af billeder og film ligger på Teachengdus flickr-profil: http://www.flickr.com/photos/101123045@N04/sets/

Med begrænset overvægt i kufferterne drager vi af sted mod vores nye eventyr i Orienten uden de helt store komplikationer. Enhver udmattelse fra den 30 timer lange rejse forsvinder, da vi bliver mødt af to glade kinesere i Chengdu lufthavn. Her er tale om ”Kevin”, som er ansvarlig for placeringen af udenlandske lærere i området, samt ”Vicki”, som administrerer børnehavens engelskundervisning og ejer vores lejlighed. 
Første stop på den hornmisbrugende køretur fra lufthavnen er børnehaven, som er vores nye farverige arbejdsplads mellem alle de kedelige boligblokke. Her bliver vi mødt af vores 24-årige kollega ”Summer”. Til vores store overraskelse er Summer langt mere end endnu en kollega i rækken. Hun er også vores oplærer, kulturelle støttepædagog, kinesisklærer og room mate! Den desorienterede duo bliver altså til en lokalkendt og ganske tilforladelig trio. En ret glædelig overraskelse for to naive og uvidende danskere, som kun lige har lært at se forskel på skiltene til dame- og herretoiletterne.

Trætte eller ej bliver vi kastet direkte ud i de gastronomiske løjer med en rimelig fin kinesisk velkomstmiddag i selskab med vores nye bekendtskaber.

 Da vi mætte og overtrætte sjosker op ad trapperne til vores nye hjem fredag aften er tanken om en blød seng meget komfortabel. Dette bliver dog ved tanken, da der nærmere er tale om en stor solid slagbænk med storblomstrede lagner som eneste affjedring. Men derudover overstiger lejligheden i høj grad vores forventninger. Så efter et sving med en støvklud og en gulvmoppe, samt ophængning af farverige dekorationer på væggene har lejligheden alverdens potentiale til at blive en hyggelig lille ungdomshybel. Summer har allerede sørget for store væg-stickers med delfiner, Mickey Mouse og andre modne motiver. Video-rundvisning i vores nye hjem følger snarest.


Lørdag går med den omtalte rengøring, og med basale indkøb i Chengdu - en ret sjov oplevelse.


Søndag tager Kevin os med på udflugt til byens berømte pandareservat, hvor vi ser nærmere på de berygtede såvel som klodsede bjørnekatte (som de hedder direkte oversat fra kinesisk). 
I forlængelse af bloggen har vi oprettet en flickr-konto til billeder og film. Her kan I se, hvordan de legesyge sort-hvide bæster leger:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar