mandag den 9. september 2013

Aliens in Chengdu

Hundredevis af supplerende billeder og film ligger på Teachengdus flickr-profil: http://www.flickr.com/photos/101123045@N04/sets/

Efter en uge i som fremmede i Chengdu er det efterhånden gået op for os, at det ikke er helt ligetil sådan bare at skifte bopæl til Kina. En ting er den sproglige og kulturelle barriere, der har det med at degradere vores kommunikationsevner til baby class-niveau og tvinger os ud i alverdens fagter for en skål ris. Noget andet er de praktiske foranstaltninger angående arbejdsvisum, som kræves af udlændinge i Kina. HELDIGVIS har børnehaven og ikke mindst vores skønne room mate Summer været utrolig hjælpsomme til at styre os igennem ’indregistreringsmøllen’. Uden kinesisk assistance stod vi nok stadig nede på politistationen med vores pas i hånden og lavede store armbevægelser!

1st + 2nd Unaware

Politiet er nemlig et af de første steder, man skal forbi før arbejde i børnehaven kan blive en realitet. Dog skal man huske at komme på det rigtige tidspunkt, da politikontoret - ligesom os andre - følger den lokale kutyme med en god siesta midt på dagen. Ved vores fjerde besøg har vi heldet med os, og politimesteren står klar til at tage imod os sammen med sine to assistenter ”1st Unaware” og ”2nd Unaware” (to titler der også passer fint på os, når vi halser efter vores værter rundt i byen). Efter noget papirarbejde og en signering af ”Accommodation Registration Form for Aliens” er opholdstilladelsen klaret.
Vi forstår ikke halvdelen af teksten på vores alien-opholdstilladelse,
men Summer forsikrer os om, at det er helt i orden, så vi skriver lydigt under.

Not pregnant

Herefter går turen til kommunehospitalets udenlandsafdeling. Kineserne vil nødigt have ikke-raske fremmede mennesker ind i landet, hvilket viser sig meget tydeligt ved det sundhedstjek, vi bliver ført igennem. Hvor en lægeerklæring i Danmark næsten kan klares med to host og et blink med øjnene, benytter de her en meget systematiseret og langt mere omfattende procedure. Standardprocedurerne med højde, vægt, billede og afkrydsningsark er til at genkende (selvom nogle af spørgsmålene virker lidt suspekte).
Det kinesiske sundhedsvæsen skal have alt på det rene,
inklusiv ens forhold til akupunktur og blodglorier.


Det som derpå følger, hører til den mere udvidede praksis. I løbet af tyve minutter får vi taget både syns-, blod- og urintests. Bagefter går turen til røntgenscanneren, EKG-prøver og sågar ultralydsscanninger! Lægen konstaterer dog, at Ane og jeg hverken er gravide eller har andre skavanker, der kan komplicere vores arbejde i Kina. Han rækker os hver en kartonbrik med lunken sødmælk, som vi kan sunde os lidt på. Did not see that one coming!



Urintest og røntgenscanninger hører åbenbart med til standardprocedurerne i Kina.

Et land i vækst

Næste stop før vi er fuldgyldige arbejdere, er oprettelsen af en kinesisk bankkonto. Penge er vigtige. Vi har endnu ikke besluttet os for hvilket pengeinstitut, der kan tage sig bedst af vores sparsomme Yuan, men ”Evergrowing Bank” lyder jo lovende…

Vi har et godt øje til "Evergrowing Bank". Det kan nærmest ikke gå galt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar