søndag den 10. november 2013

På visit hos verdens største Buddha

Se billeder fra dagsturen til Leshan på Teachengdus flickr-profil. Her ligger også et udførligt 100-sekunders reportage-filmklip om Buddhaen og vores relation til stedet: http://www.flickr.com/photos/101123045@N04/sets/72157637494837984/

Her står tiden ikke stille! Den går derimod rigtig hurtigt… måske fór hurtigt.
Der er så meget spændende at se til, og alligevel føles det, som om vi slet ikke oplever tilstrækkeligt. For at komme problemet til livs og skabe en falsk fornemmelse af produktivitet indtager vi det lokale tehus og udarbejder vi en kreativ liste over ting, som vi skal nå at opleve før opholdet er omme. Listen inkluderer alt fra havregrynskugleproduktion med Summer til rejser i det ganske land. Da det ikke er sæson for havregrynskugler endnu, beslutter vi os for at bruge denne solskinsrige november-lørdag på en lille dagsudflugt. Der er en enkelt seværdighed i vores provins, som går igen i diverse guide-bøger. Nemlig ”Leshan Giant Buddha”, som er på UNESCO’s liste over World Heritage Sites. En 71 meter høj buddhastatue med øjne så store som møllehjul -dog i sammenknebet udgave. Det skal ses!

Vi pakker en rygsæk med det sædvanlige kineserkit (et kamera, en termokande og en paraply), og forvilder os på den første den bedste bus til Leshan. Efter et par timers køretur når vi frem til Buddhaens hjemby, hvorfra vi ikke aner, hvor vi bør tage hen. Det påstår taxachaufførerne til gengæld, at de gør, og siden vi alligevel ikke har spor af forventninger lader vi dem afgøre turens udformning. Da vi forlader taxaen står vi langt fra ansigt til ansigt med kæmpebuddhaen. I stedet står vi overfor indgangsportalen til en stor buddhistisk theme-park og to småforvirrede spaniere, der heller ikke rigtig ved, hvad der foregår. Mødet med spanierne viser sig alligevel nyttigt, da de anbefaler os at snyde os til studenterrabat ved at vise tilfældig dansk legitimation frem for et reelt studiekort… en taktik som giver vores danske kørekort en ekstra funktion, sparer os 140 kroner i entré og eventuelt kan spare os mange flere penge på sigt -hvis samvittigheden tillader det.
Inden for parkens mure er der buddhaer… And that’s about it. Til gengæld ses de i alle afskygninger, og de har en spøjs charme over sig. Desuden kan buddhaer lave ansigter så udtryksfulde, at enhver børnehavelærer føler sig utilstrækkelig og straks går hjem for at finpudse "If you're happy and you know it". 
En meget tilpas Buddha skuer ud over parken
At solen skinner bliver det heller ikke ringere af, og parken er rimelig tørlagt for besøgende, så vi kan uforstyrret nyde roen, naturen og den medbragte te på parkens algebevoksede stenbænke. En heftig stigning i menneskemængden fungerer som indikator for, at hovedattraktionen - den store Buddha - er inden for få meters afstand.  En time senere kan vi konkludere følgende:
  1.        Verdens største Buddha er ret stor
  2.        Vi skulle aldrig have stillet os i denne her kø

Leshan Giant Buddha” tjek.
Vi klør den lidt på næsen, som inspiration for de kinesere, der ikke orker flere peace-tegn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar