tirsdag den 10. september 2013

Anmeldelse - Okseøjete

Hundredevis af billeder og film ligger på Teachengdus flickr-profil: http://www.flickr.com/photos/101123045@N04/sets/

Okseøjete smager godt og er æstetisk køn, men kan være besværlig at drikke.

Ret

Okseøje-te (/krysantemum-te)

Serveret med

Nydes bedst uden tilhørende retter eller snacks. Her bestilt på den overvejende vestlige café The Bookworm Chengdu.

*Chili-skala (1-5)

2

Beskrivelse

Kina tilskrives æren for udbredelsen af te til verdens hungrende ganer og har i dag en mangfoldig tekultur med utallige variationer af skud, blade og blomster, der gør sig godt i varmt vand. Efter ti dage er vi ret godt med i teræset, men til trods for spandevis af te er vi endnu ikke stødt på teposer. I stedet er det ned i koppen med alle ingredienserne, der herefter kan sis fra med tænderne, såfremt man ønsker at den næste genopfyldning skal smage af noget. Med kruset fuld af okseøjeblomster kan det være svært komplet at undgå en anelse bladslugning, men det er i sandhed en behagelig oplevelse, at sidde adskillige timer i en blød sofa og sippe til varmt blomstervand, mens Sinatra og Jack Johnson spiller i baggrunden. Trods sin vestlige målgruppe har The Bookworm har adopteret tehus-kotymen med ubegrænset gratis genopfyldning, hvilket man kunne lære meget af i Danmark.

Antal stjerner (1-6)

5

Begrundelse

I timevis at få serveret en lind strøm af te med en god bog i hånden bør være en menneskeret. The Bookworm sørger for en afslappende atmosfære, mens de 25 kr. betaler sig mere og mere ind for hver genopfyldning tjeneren bringer. Dog kan det i længden blive en anelse trættende altid at skulle tage højde for blomsterblade og aldrig komme til bunds i sin kop. Desuden kan cafeen - grundet sin vestlige opbygning - ikke opnå en hundrede procent autentisk kinesisk tehusoplevelse.


*Chili-skala1) Smagløs, 2) Dansk, 3) Næsedryppende, 4) Gråd, 5) Ildspyende

Ingen kommentarer:

Send en kommentar